Aamiaisaikaan minua puhuttelee tattarista valmistettu tuorepuuro, joka on siis raakapuuro eli mitään ei kypsennetä. Elävää ravintoa siitä tulisi, jos tattaria ja siemeniä viitsisi hieman idättää. Mutta koska en viitsi, niin vain liotan ainekset yön yli. Olen alkanut lisätä puuroon maca-jauhetta, kun huomasin, että sen omituinen maku ei tule niin selkeästi esiin tässä yhteydessä. Acerola-kirsikkajauhetta ostin joskus flunssaisena ison pönikän, ja siitä riittääkin iloa pitkäksi aikaa. Se on siis täysin luonnollinen c-vitamiinijauhe. Puurosta tulee kyllä hyvä ilman kikkailuakin, kunhan löytyy tattaria ja omena!

Mukana kuvassa myös pakasteesta sulatettujen raparperien nesteellä ryyditetty appelsiinimehu sekä perinteinen aamudrinkkini eli ohranorasjauhe-chlorellalevä-snapsi. Viherdrinksu maistuu aivan järkyttävältä, mutta uskon vakaasti sen terveysvaikutuksiin! Aamurutiiniini kuuluu myös vihreä tee tai maitokahvi fiiliksen mukaan. Tänään kahvi vei voiton.

 

Super-Tuorepuuro Tattarista (1 annos)

Edellisenä iltana:

- 1 dl tattaria

- 1 rkl pellavansiemeniä

- n. 2 rkl muita siemeniä, pähkinöitä, kuivahedelmiä/-marjoja tms., fiiliksen mukaan.

Aamulla mukaan tehosekoittimeen:

- Luomu-omena :)

- Maca-jauhetta, Acerolakirsikka-jauhetta tai muuta superfood-jauhe-osastoa, jos haluat

Koristeluun:

- tuoreita marjoja tai hedelmäviipaleita

Toimi näin:

1. Edellisenä iltana huuhtele tattari hyvin lävikössä. Heitä se kulhoon siementen/pähkinöiden/kuivahedelmien (tällä kertaa itse käytin pellavansiementen lisäksi hampun- ja seesaminsiemeniä) kanssa. Päälle vettä sen verran, että tattari ja siemenet peittyvät ja vähän till. Ei ole tarkoitus, että neste imeytyy kokonaan tattareihin, vaan sitä saa jäädä lillumaan mukaan tehosekoitusta varten. 

2. Aamulla heitä tehosekoittimeen yön yli lionneet asiat, 1 luomuomena (luomun voi lohkoa kuorineen mukaan, pese harjalla kuori) sekä halutessasi superfood-jauheita. Tehosekoita puuroksi.

3. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja lisää halutessasi koristeiksi/sattumiksi marjoja tai hedelmäviipaleita. Tällä kertaa käytin raparperipaloja, aiemmin toimiviksi olen havainnut mm. kiivin ja vadelmat. Varmasti mikä tahansa sopii!

4. Syö pois!!!