1878177.jpg

Tähän puuroon sain inspiraation Intiassa vuonna 2006. Hyvin monessa paikassa tarjottiin aamiaiseksi Milk Honey Banana Porridgea eli maitoon keitettyä puuroa hunajalla ja banaanilla. Suomeen tultuani kokeilin tehdä itse jotakin vastaavaa ja huomasin, että kauramaito toimii tässä täydellisesti. Aamiaisella  puuron kanssa maistui tänäaamuna omenamehu ja vihreä tee.

 

Hunaja-banaanipuuro

3 dl kauramaitoa

1 dl vettä

1 dl kaurahiutaleita

kauraleseitä ja pellavarouhetta

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä, ripaus kanelia

1 Reilun kaupan banaani

juoksevaa hunajaa

 

Kuumenna kauramaito ja vesi kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet, leseet, pellavarouhe ja mausteet. Käännä liesi pois päältä ja kypsyttele puuroa jälkilämmöllä kannen alla kunnes koostumus miellyttää. Kaada puuro kulhoon, viipaloi päälle banaania ja viimeistele kokonaisuus hunajalla. Hyvää huomenta!