Tähän puuroon sain inspiraation Intiassa vuonna 2006. Hyvin monessa paikassa tarjottiin aamiaiseksi Milk Honey Banana Porridgea eli maitoon keitettyä puuroa hunajalla ja banaanilla. Suomeen tultuani kokeilin tehdä itse jotakin vastaavaa ja huomasin, että kauramaito toimii tässä täydellisesti. Aamiaisella puuron kanssa maistui tänäaamuna omenamehu ja vihreä tee.
Hunaja-banaanipuuro
3 dl kauramaitoa
1 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
kauraleseitä ja pellavarouhetta
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä, ripaus kanelia
1 Reilun kaupan banaani
juoksevaa hunajaa
Kuumenna kauramaito ja vesi kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet, leseet, pellavarouhe ja mausteet. Käännä liesi pois päältä ja kypsyttele puuroa jälkilämmöllä kannen alla kunnes koostumus miellyttää. Kaada puuro kulhoon, viipaloi päälle banaania ja viimeistele kokonaisuus hunajalla. Hyvää huomenta!
Kommentit