Nämä munakoisorullat tihkuvat oliiviöljyä ja kotimaiset porkkanat ja perunat kohtaavat idän mausteet. Ihanaa!
Munakoisorullat (4 kpl eli 2:lle)
1 isohko munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
4 aurinkokuivattua tomaattia
reilu 1 rkl pinjansiemeniä
persiljaa (myös kuivattu toimii)
mustapippuria
(valkosipulia, mutta unohdin sen tällä kertaa, silti tuli hyvää)
Laita uuni päälle 250 C. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa neljään osaan. Itketä viipaleet, eli ripottele vähän suolaa niiden pinnalle, odota hetki ja pyyhi sitten kyyneleet :) Sivele viipaleille aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai ylimääräistä oliiviöljyä. Paista pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin ruskeaksi. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
Valmista täyte: pilko aurinkokuivat tomaatit ja sekoita pinjansiementen sekä mausteiden kanssa. Jos laitat valkosipulia, purista joukkoon 1/2-1 kynttä oman maun mukaan. Asenna lusikallinen täytettä jokaiselle viipaleelle ja kääräise rullalle. Paista uunissa n. 5 min. Nauti kaikessa rauhassa! Seuraavana päivänä voit kokeilla, miltä munakoisorulla maistuu kylmänä. Yeah! Lisäkkeenä voit tarjoilla esim. mausteisia lohkojuureksia, riisiä/pastaa ja tomaattikastiketta...
Mausteiset lohkojuurekset (2:lle)
2 isoa perunaa
2 isoa porkkanaa
oliiviöljyä
2 tl korianteria
ripaus chilijauhetta
ripaus kurkumaa
ripaus juustokuminaa
suolaa
Tee perunoista ja porkkanoista lohkoja. Laita lohkot kulhoon. Lorauta joukkoon sopivasti oliiviöljyä. Sekoita mausteet pienessä ja suloisessa kipossa, kaada nekin sitten kulhoon. Sekoita. Kumoa lohkot leivinpaperille uunipellille ja paista 225 C n. 30 min riippuen lohkojen koosta.
Kommentit