Sysmän luomuviljapihviaines on rock! En muista, koska viimeksi tein näitä, mutta tästä lähin teen useammin. Kerrankin kasvispihvit pysyvät koossa, eivät tartu pannuun ja vielä maistuvatkin jumalaiselle. Viritin viljapihvit eli tein niistä sieni-basilika-version ja lopputulos oli kertakaikkiaan herkullinen.

Sienethän eivät perinteisesti kuulu joogin (ns. sattviseen)  ruokavalioon, koska ne kasvavat pimeydessä ja edustavat tietämättömyyttä. En kuitenkaan voi sille mitään, että ne ovat lempiruokaani, enkä minä nyt muutenkaan ole juurikaan ruokieni sattvisuutta tarkistellut. Lähinnä haluan, että ruokani on terveellistä, tuoretta ja rakkaudella valmistettua.Tulihan nyt kuitenkin mieleen mainita tuo tässä sienien yhteydessä.

 

Viritetyt viljapihvit (1:lle, 3 pihviä)

 

1 dl Sysmän viljapihviainesta

1 dl vettä

hieman kuivattua tattia

2 ISOA herkkusientä

tuoretta basilikaa

kuivattua timjamia (tuore olisi tietysti vielä parempi)

oliiviöljyä

Sekoita viljapihviaines, vesi, kuivatut sienet sekä yrtit. Anna turvota 15-30 min. Sillä välin pilko herkkusienet pienehköiksi paloiksi ja paista oliiviöljyssä. Sieniä saa olla reilusti verrattuna viljapihviaineksen määrään, lopputulos pysyy silti kasassa oikein hyvin. Sekoita paistetut sienet muuhun pihviainekseen ja laita lopputulos jääkaappiin hetkeksi, jos taikina vaikuttaa liian löysältä. Paista reilunkokoisia pihvejä miedolla lämmöllä reilussa oliiviöljyssä. Tarjoa esimerkiksi porkkana-perunamuusin kera. Ah, tätä on elämä!

1881250.jpg